Dagens Önskelista

Silva 20g Pedometer (Stegräknare)
Liten och lätt att ha med sig som inte behöver sitta på höften. Koom till Vickis..jag vill ha dig lille vän!


En köksassistent från Kitchen Aid. Vill nog hellst ha Vit.








Tidigare önskningar som inte är aktuella längre:

Rosa Kavel från butiken:  "Bagaren och Kocken"




Kommentar: Det vart en svart billigare variant som var ordentligt med tyngd i.


Jul Kalendern från Anthon Berg


Kommentar: Det är inte jul längre och när var jag hemma hela December sisst?

NK JulShoppen + Rosa Julkalender med Lyxchoklad för Vuxna

NK har öppnat "JULShoppen" högst upp i varuhuset vid Restaurangen/Cafe-delen.
Massor av julsaker och jag höll på att fastna där för gott. Julkänslan har krypit sig på mig och jag håller på att bli julknäpp trotts att mitt förstånd säger mig att det INTE är riktigt dags än kan jag inte låta bli att känna mig upprymd, lite lycklig och nästan kär i allt jul:igt jag ser. 

Har hittat en rosa Julkalender med "lyxchoklad" som jag vill ha. Om ja kommer dit innan advent ska jag nog köpa en till mig och en till mamma.

Anthon Bergs Julkalender


 


NK Saluhall & Glögg

Sen bar det av till NKs Saluhall

Jag ville köpa drycken "100% blåbär" (69kr/st på NK) och lite Valhrona Choklad.
(90kr/st för fondu-chokladen)
Köpte 2 nya essenser (2st/50kr) Walnöt och Viol. Har sen tidigare Mandel, päron, pistach och vanilj. Lite kul att experimentera i köket med dessa.

Hittade även GLÖGG i OKTOBER...hallå?? Någon måtta får de va? 
Visste ni förrästen att ICA säljer Lussekatter redan! Oktober!

Nåväl...som det julfreak jag faktiskt är, kunde jag inte låta bli de smaksatta varianterna.
Pappa köpte Hjortron och jag köpte Blåbär- Lingon.
Eftersom jag och pappa senare på kvällen inte kunde "LÅTA BLI" att prova den
 kan jag nu Rekomendera denna!  Gudomlig, i både doft och smak. Sekunden korken öppnades var en fröjd för mitt luktsinne!! Svävade på moln! Den här kommer jag köpa fler gånger! Utan tvekan. Lite "saft:ig" ljummen/kall men ordentligt uppvärmd,  riktigt god!


http://www.dufvenkrooks.se/
Glöggen har en frisk smak av lingon och blåbär med inslag av traditionella julkryddor som ingefära, nejlika och pomerans.

Jag och pappa stannade även på Coffehouse by George och tog en fika på hemvägen. Väl hemma hos mig pratade vi bort ett par timmar innan jag började rota i frysen (skulle handlat mat idag men vart ej så). Hittade hembakat bröd och en hemmagjord soppa så det serverades. Och så avslutade vi somsagt med glöggen..."Men pappa...det kan vi väll inte? i oktober?" Men han övertalade mig och jag kan inte påstå att jag var särskillt svårövertalad ;)

Underbar dag tillsammans med en underbar Pappa =)

Till Pappa: Jag vet att du tjuvläser min blogg ibland pappsen, I love you! och tack för en supertrevlig dag!

Peak Performance & NK

Efter lunchen gick vi neråt i varuhuset och jag köpte en ny Peak Performance jacka.
Skönt när det är regnigt och kallt ute.

Så här ser den ut, fast min är svart med vita detaljer.
"Woman Peak Ski Jacket"
2 jackor i en som man kan ta loss och använda var och en för sig om man vill.



 

Heldag på NK, Smaksensationer i Glögg & Julpyntsfrossa!!

Jag mötte upp min pappa för lunch på NKs eller "Bobergs Matsal" som den heter.. Jag åt "Fisk och skaldjur i saffransbuljong" och Pappa valde "Älgköttbullar med brunsås, rårörda lingon och potatismos".

Jag fick smaka en bit köttbulle och de var underbart goda och om man känner sig ordentligt hungrig (för det är ju ganska mäktigt) så skulle jag nog rekomendera denna rätt.

Eftersom jag lätt mår illa av mäktiga saker som brunsås och potatismos valde jag skaldjuren. Ingen smaksensation, det smakade egentligen inte så mycket av varken saffran eller fisk, men fullt duglig lunch och den innehöll en tillfredställande mängd grönsaker vilket jag uppskattar. (grönsaksfreak)

Lite tråkig miljö men somsagt fullt duglig lunch med medelpris i menyn om 150-200kr

Fortsättning följer...

Ställ om klockan! - Välkommen Vintertid!

På våren tar vi ut trädgårdsmöbler & ställer fram klockan på hösten
 åker både de och klockan tillbaka igen.  Klockan 03.00 inatt blir klockan 02.
Vi får alltså extra sovmorgon eller lång-frukost imorgon kanske?


 Saknar den där klockan man bara ser armbandet på, på bilden Den vart stulen.
JamesBond collection - For your eyes only
Fick den av Angelo på min 22- årsdag tror jag det var.

Lördagsmorgon MYS


Idag var det lite mörkt ute när man vaknade och jag gjorde en stoor mugg med te och tände ljus.
Använde Termosmuggen jag fick under Karibienresan som mina arbetskamrater är så avis på.
Jag älskar den och har den oftast när jag ska sitta vid datorn på tex jobbet.

Dagens frukost: Kiwi, Banan, Äpple, Päron, Vindruvor, Yoghurt (lr Alpro Yofu) Linfrö & Solrosfrön
(Toppas ev med flytande honung)

Te: "Twinings Voyage - Brazilian Baía" - (Cocoa Beans, Vanilla & Coconut flavour)

Ps. Jag tror jag börjar bli frisk! Bättre idag!

Smoothie Love - Guess Väskan

Var ute en sväng med Guess-väskan och kammade hem komplimanger. Antingen är den snygg eller så har folk blivit väsktokiga,  Sen kurerade jag mig med en jordgubbsmoothie så ja ska bli frisk!


Natti Bloggisar // Vicktoria


Dinkel,Bovete Fralla med Skinka & Päron



Jag var inte säker på kombinationen skinka/päron.
Men på Dinkelfrallan funkade det iaf utmärkt. Söttman och Sältan smälte ihop riktigt fint.

Vet inte riktigt vad jag ska göra idag/kväll, Jag borde ge mig på den stora stygga dammsugaren.
I mitt hus (nybyggt) fick vi någonslags "halvcentral-dammsugare". Slangen räcker inte ända in
under sängen och man river halva huset när den släpas kors o tvärs i lgh. 
Jag önskar mig en ny dammsugare! Gärna en sån man kan lägga små doft kulor i, har ni sett dem?

Ikväll blir jag nog hemma med en film, är ju fortfarande ganska skapligt förkyld.
Sex and the city -filmen hade inte var fel alls. Vi får se vad det blir helt enkelt.

Pasta med Jätteräkor & Chevré med pinje o Honung

Som ja tidigare skrev hade jag mamma på middag och hon ringde och sa hon var sugen på pasta,  Så det vart Papardelle med jätteräkor. Slängde även ihop en snabb förrätt när jag ändå var i farten.

Ville prova hur "Chevré Light" funkade..och orginalet är såklart ett snäpp godare(oväntat va?) Lightosten får ändå ett helt godkännt betyg för den som är försiktig med kalorierna. Jag o Mamma klarar inte så mäktig mat så det passade bra med lightosten innan eftersom varmrätten var lite tyngre.

Menyn för kvällen:



Förrätt:
Chevré med Pinjenötter & Honung

Ungsbakad Chevré med pinjenötter och ringlad grekisk blomster honung överst.
 Ruccola och Balsamvinägersirap (Casa di luca)
 (Finns i mataffären, annars lätt att göra själv)

Varmrätt:
Scampi pasta med vin, saffran och parmesan

- Papardelle Pasta (riktigt bred äggpasta) (Casa di luca/Zeta)

  
Såsen:
- Lök
- Vitlök
- Saffran
- Vitt vin
- Paprika Röd
- Paprika pulver
- Jätteräkor
- Musslor ( om man vill! Jag hade inga hemma)
- Soltorkade tomater
- Tomat
- Parmesan ost.
- Salt eller Örtsalt
- Nymailen svartpeppar
- Cayenne peppar
- Nampla (Thailänsk fisksås)
- Lätt Cremé fraiche
- Citron


Paris, Kate & I, premiär & Middagsbjudning (Scampi & Chevré)

Jag hade bjudit hem mamma på middag ikväll och hon sa hon var sugen på pasta och så vart det. Recept och bilder kommer imorgon!
Minglade runt på MQs smygpremiär för nya kollektionen Paris Kate & I med ett glas bubbel i min hand och min Guess-väska i den andra. Kom hem med en Goodiebag och 2 nya klädesplagg.
En toppen torsdag helt enkelt.

Nu har jag laggt mig tillrätta i soffan då jag lånat ut sovrummet till min mamma för natten.
Jag är ju förkyld så jag vill inte smitta henne...jag får annars plats där inne jag också =)


 

)


Jag är en Smoothie? - Du är vad du äter! ;)




Ikväll är det "du är vad du äter" på tv, jag har svårt att bestämma mig för om jag är ett äpple eller kanske en Smoothie men äpplet ligger ju oftast i smoothien så det är nog äpple ändå ;)

Kundkväll på MQ ikväll & Mamma kommer över på middag och ska sova här. Blir lite tight schema o hinna med middag, du är vad du äter och Mq eftersom allt pågår mellan 18-21. Vi får se vad det blir. Måste bädda rent i sängen till mamma och handla frukost åt henne också (hon äter fil, jag äter yoghurt!) 

Middagen har jag ingen aning om...jag har vart inne på Pappardelle pasta  med någon italiensk pastasås, ungsbakad fisk, funderade även på Fajitas...

Jag tycker om att få sådant som jag inte lagar själv när jag går bort....tex mammas spagetti & köttfärssås är rena drömmen för mig då jag sällan köper hem köttfärs själv.  Såå...kanske något så lätt som Fajitas, var säkert 10 år sen hon åt fajitas eller tacos ens *skratt*

Vi får se..kom gärna med förslag!! Fantasin ska alltid tryta när man behöver den! Ska va lätt att laga men ändå gå att äta framför tv:n i nödfall om det skulle krocka med tiderna.

Alla förslag är välkomna! Hjälp mig nu! =)

Träningsnarkoman? Ätstörning? Eller kanske Soffpotatis?

Sjukling
Jag har jag legat hemma och vart sjuk (förkyld) hela dagen och jag måste säga att det likom kryper i kroppen på mig. Jag är inte van att vara stilla såhär mycket och att vilja göra saker, ha ideér men såfort jag rör mig blir jag trött, febrig och framförallt börjar jag hosta. Men jag hoppas hoooppas det blir bättre snart.





"Generation Fett"  på TV 3 Onsdagar 22.00 
Har  blivit en ny favorit hos mig och jag kryper obligatoriskt upp i soffan framför min "lilla" tv på nätta 52" med en kopp Te strax innan programmet börjar och sitter i vanlig ordning med hakan nere vid tårna större delen av programmet.....j
ag blir förvånad, häpen..finns det här? är det sant?
Samtidigt som jag fylls av sorg. skräck och framför allt medlidande.  Jag lider med dessa människor som fallit offer för samhällets oförstånd. De hyllar sin skräpmat och F R I T E R A R... ALLT  från gurka och tomat till Snickers och Varmkorv.
Samtidigt som 11 åringar väger 110kg och ingen kan hjälpa dem ur situationen. De är sockerberoende matmissbrukare. Man kan ta bort knark ifrån en knarkare men aldrig ta bort all mat ifrån en matmissbrukae. Svårt! Stackars dessa människor, jag liter med dem. Vill sätta mig på nästa plan o starta hjälp organisationer och ändra lagar när jag ser programmet.

Jag och Mat
Jag har gått igenom många mat-faser i livet och det är först nu jag tror att jag hittat "rätt".
Jag har vart näst intil träningsnarkoman och troligtvis ätit  det mesta i Träningsrelaterade kosttillskott och blandat proteinpulver och äggvitor i typ...Allt!
.
Jag tror faktiskt det var så jag hittade min plats i köket. experimenterandes för att höja proteinvärdet  och noga uträknade näringsvärden för ...ja...allt som kan tillagas och bakas.. strävande för att hitta den perfekta balansen mellan proteinrikt/ nyttigt och gott.

Äntligen Hemma
Rent matmässigt så har jag nog äntligen hittat "hem" och min egen balans mellan gott och nyttigt . 
En gnutta freak och en gnutta livsnjutare där både frukt, fullkorn och choklad har sin givna plats.

Jag är ett Äpple! ( - du är vad du äter!)
Jag älskar hälsosam mat men kan även njuta min chokladbit eller muffins nuförtiden, utan att kalkylera sönder dess innehåll.

För att följa upp rubriken kan jag även förtydliga att SOFFPOTATIS har jag då aldrig vart och
jag har inga planer på att avancera i framtiden!!

God natt!! // Äpplet ;)


Fake it `til you make it!

Jag är hemma och jätte förkyld!! Inge roligt alls. Men skam den som ger sig.
Kampen mot förkyldningen har börjat!
Diverse huskurer kommer givetvis genomföras, medan den psykiska biten kommer bearbetas under mottot:

 "Fake it until you make it! 

Om jag ändå ska ligga i sängen så ska jag banne mig låtsas att jag ligger i en hotellsäng och har roomservice!
(Jag är tillräckligt feber-dimmig för att glömma bort att jag gjort iordning den själv också)


Apelsin, Päron, Banan, Vattenmelon, Fuji-äpple och Blåbär.
Toppat med Keso(blandad med lite kokosmjölk) Linfrön och Solrosfrön.
I glaset "Daily Detox" & i koppen Kaffe med skummad Lättmjölk

Host...ehm HÖST hälsningar från en förkyldnings däckad Vicktoria

Färgglatt på skärbrädan!

Jag älskar färger! Man blir så glad, pigg och uppmuntrad av alla fina färger.
Tänk vad hemskt det vore att inte kunna se dem! Ett liv i svart och vitt? Hemska tankte!
Men ser man över mångas mat-tallrikar så är det faktiskt så...lite grått.

I mitt kök är det definitivt ingen brist på färger, här bjuder jag på en bild på hur min "skärbräda" brukar kunna se ut.


Alla färgglada grönsar bjuder på olika nyttiga innehåll så att samla färger på tallriken är inte bara vackert det är nyttigt i flera bemärkelser. Och det ser ju såå gott ut.

Höstfrukost på Terrassen

Äpple, blåbär, banan, linfrö, solrosfrön och mjölk.


Där jag bor är det morgonsol och vindskyddat så jag drog på fleecetröjan, svepte in mig i en filt och tog med frukosten ut!  Läste tidningen och hade det mysigt medans höstsoles strålar värmde mitt ansikte.  Såå härligt! 
  Jag har bara tidningen på helgerna, har ingen ro att läsa den på morgonen innan jobbet. Fast det verkar lite mysigt att börja dagen så, längre fram i livet kanske! Läser du morgontidningen hemma?




Skrev även en "To Do- List" för kommande vecka.


Nyttigare Snacks




     

Dagens Tillbehör! - Tryffelstekta Champinjoner med Ruccolahack.




Stora fina champinjoner låg och väntade på mig  i en papperspåse i kylen. Svamp trivs bäst i papperspåse och alla affärer borde ha det men så är de tyvärr inte. Papperspåsen känns dessutom lite dyr och lyxig och sånt går hem hos mig! Kvalitet!

Tvättade Champinjonerna och klyftade varje svamp i 4 delar. (2 delar, om man har de vanligare mindre varianten)

Stekte dem sedan i Vit Tryffelolja tillsammans med en nypa örtsalt, vitlökspulver (färsk vitlök går säkert ännubättre) och "Persillade"-krydda (finns i mataffären).

Toppade med en krydda från Krusmyntagården (se tidigare inlägg) Som smakar lite som grillkrydda,
Men det går bra utan eller så får du använda fantasin =)

Precis innan de är klara lägger man i en liten klick smör, vänd runt, och sen upp i skålen och strö över lite finhackad ruccola som dekoration.,

och...Taaadaa!
 

Spenatsoppa, Träning & "Du är vad du äter" på tv.

Spenatsoppan gjorde jag av fryst spenat, broccoli, morötter, rödlök och purjolök, ett par små färskpotatisar som gömt sig längst in i lådan i kylen...hur "färska" de är kan alltså diskuteras men ni förstår vad jag menar. Och lite grönsaksbuljong,
Sen tog jag fram min absoluta favorit i köket "Dualitt" Stavmixer och mixade till en slät soppa. Kryddade givetvis en del med olika kryddor som jag kände passade. Bland annat några blandningar från Gotlänska Krusmyntagården

Soppan kombineras gärna med ett "Protein" med sälta. Alltså räkor, kyckling, kassler eller kanske slät som den är med en rökt eller gravad bit lax på mackan bredvid.



Gick inte alla 10000 stegen idag ..iaf inte med räknaren på mig...jag glömde den ett par gånger o
vi slutade på 7200 Steg. Körde ett kort styrkepass på gymmet iallafall.

Hur många steg går du per dag? Har du stegräknare?

Träning, Räksallad och Generation Fett

Räkor. Ruccolasallad, Tomat, Paprika, Avokado, purjolök, ½ kokt ägg + liten brödbit. 
Balsamvinäger, Pressad citron och Havssalt Flingor som smaksättare.




Ikväll har jag vart och tränat och även motionerat min lilla stegräknare till 10.000steg som är det dagliga målet (som inte alltid nås men skam den som ger sig!!!), tog en lång skön dusch hemma, skrubba, tvätta håret & inpackning.
Efter duschen vart det mjukiskläder. filt och räksallad till middag i soffan. Orkade inte sitta vid bordet ens hihi.


Nu sitter jag och dricker Grönt Te med "African Sunset "- smak från "Bönor & Blad" Fruktigt och gott. Tittar även på "Generation Fett" på tv3. Kvinnan i programmet äter 40!!! Bitar Sushi.
..och hennes rekord är 70!

Jag äter 6 bitar, min mamma äter 8. Det är heeeeeelt sjukt!  Jag kan inte äta mer än 6 då mitt blodsocker är väldigt känsligt och faller lätt. Sushi består ju av Ris som är kokat i socker och vinäger, för att ta det kort.  (Jag gillar mest fisken och wasabii. Jag älskar stark mat!

Jag satt hela programmet med hakan nere vid tårna och ett skräckslaget, häpet ansiktsuttryck och uppspärrade ögon när jag såg henne äta.  Jag skulle må sååååå dåligt av det hon gör...jag skulle troligtvis "trilla av pinn" direkt efter en tredjedel av hennes måltid.

Sen kom reklamen för nästa program...nästa Onsdag. Usa´s fetaste stat Missisippi. Reklamen fick mig att inse att jag måste äta middag tidigt på Onsdag för att den inte ska få för sig att komma upp igen. Idag vände de sig lite oroligt i magen under programmet och jag tror att min mage vart riktigt rädd!!

Hoppas bara att hon inte matar sin 1,5åriga dotter så hon blir överviktig redan som barn...man kan bara hålla tummarna!


Smoothie - Äpple Päron Banan & Cocos

Idag ville jag ha en smoothie men det fanns inte så mycket hemma. Den vart god iaf och vi kan kalla den "Bas Smoothie" då jag tycker att äpple, päron och banan är basvaror som är lätt att ha hemma.  Hittade en burk Cocosmjölk när den redan var upphälld i glaset så den fick bli topping tillsammans med lite frön och kanel.
Bas Smoothie

190 Kcal // Portion
Lägg till ett ägg vid sidan om eller lite proteinpulver av valfri smak för att höja proteinvärdet. 

Innehåll (1 port) :

Mängd (g)

Äpple

70.0 (halv)

Päron

80.0 (halv)

Banan

40.0

Linfrön

3.0 (1 nypa)

Solrosfrön

3.0 (1 nypa)

Kesella lätt

40.0

Coconutmilk Light - Santa Maria

15.0 (1 msk)


E%
 Protein
16.6%
 Fett
 21.0%
Kolhydrat
65.0%

E% = Energiprocent, som visar tydligt hur mycket energi som kommer från vardera grupp av
P (Protein) F (Fett) K (Kolhydrat)

Nybakat - Rågrussin

Idag har jag bakat nytt bröd. Rågrussinbullar vart det.
Recept kommer!
Trevlig kväll!




Yofu Frukost - Fruit & Berries

Godmorgon!!

Yofu (soja Yoghurt) - Päron - Vindruvor och Blåbär.
Det är inte så många som gillar soja produkter men personligen framkallar det någonslags barndomsminne från Karibien. Tillsammams med frukt smakar den syrligt Tropisk. Lägg i annanas och du har PinaColada *skratt*

Mellis - Macka & Yoghurt



Yoggi Samoa - Keso Mini - Linfrö - Solrosfrö
Axa Smart & Gott - Keso Mini- Ruccola - Hamburgerkött utan Glutamat.

Efter träningen vart det detta mellis, (Lite keso på keso varning men det är ett bra livsmedel med många användningsområden)

Vad äter du till Mellis?

Dagens Matkasse




Jag köper i normala fall inte Bröd utan bakar hellst själv. Där av har jag köpt jäst (högra hörnet). Men idag vart det köp-bröd. Och dessutom sötad yoghurt. Köper väldigt sällan. Jag kan inte äta den som den är för jag tycker den är alderless för söt...inte god alls då men om man blandar den med natuell yoghurt och keso blir det gott!

Men till den stora frågan...och stora kronärtskockan...vad ska jag göra med den??
Har du något förslag? Recept? Ide?
Help me out!!

Söndags Brunch - Hotell Strand


5 st tjejer, Brunch och Hotell Strand.

Det var planeringen för söndagen. Sov hos mamma så det vart t-bana från Sundbyberg in till stan och vi möttes upp i Loungen.  Det serverades allt från Bröd, ost, italiensk skinka, lax. musslor, sill, mozarella/tomat sallad, bulgur, och en stor favorit i sällskapet blev rödbetor med getost.
Söttman fanns i form av plättar med sylt och grädde, smoothie, chokladmousse, Creme brulé, och mycket annat. Grapefruktjuicen var toppen!
Häftiga tavlor från Artfactory. Min favorit är deras morderna och snygga " Delicious-tavla"
som hänger i restaurangen sen flera år.  
     
                                                                   

   


En brunch på Strand Hotells Restaurang går på 235kr.

http://www.strandrestaurant.se/        


Bättre sent än aldrig?

Jag bakade på Kanelbullensdag. och här kommer ett litet bildbevis!



Kanelbullar på kanelbullensdag den 4:e Oktober -  Jag kunde inte låta bli att baka, dock med rosa pärlsocker istället för det klassiska vita.
Det var egentligen inte tänkt så men mitt vanliga pärlsocker var slut och det var lite impulsbakning. Man tager vad man haver...och kryddskåpet erbjöd ROSA och så vart det kanelbullar med en liten "piffig" touch.

Vilken bulle/bakverk gillar du mest? (skriv i kommentaren)
Själv gillar jag Lussekatter om det ska vara vetebrödsbaserat. Annars är choklad-kladdkaka en favorit.

Bon Appétit!

Träning + Frukt = Kärlek



Jag älskar träning och jag älskar frukt! Återhämtar mig med ett mellis bestående av
Yoghurt, Jordgubbar, Kiwi och Fredrik  Paulúns Müsli. (blåbär/Vanilj)
Ikväll blir det släktmiddag hos Mammi i Sundbyberg.


Smögens Havsbad

En sensommar tur till Smögen. Hotellet "Smögens Havsbad" är mysigt och omgivningen underbar. Rummet och framförallt Terassen var toppen. Svit 510 är rummet jag rekomenderar. Vid ankomst fanns en liten fruktskål med Frukt och även en del godis samt en flaska "Pinot Noir - Codorniu Cava", Trevligt!
Hotellet har även pool och lite träningspass för den intresserade.
http://www.smogenshavsbad.se/

Naturen omkring är outstanding och man blir nästan lite häpen av hur vacker och mäktig den är. 
Hotellets resturang (frukosten kan ni se i tidigare inlägg) hade en Skaldjursplatau som vi testade på kvällen. Den var fullt duglig (jag klagar inte när det ligger skaldjur på min tallrik).

Pajbiten som kom till var därremot en sorglig historia och ännu sorgligare när jag satte tänderma i den och insåg att den var FRYST, mycket obehagligt. Såserna som kom till smakade "Burksås", färdigköpt alltså. Rekomenderar ändå starkt Smögen som resmål under maj-september. I Slutet av sommaren är de mycket rea i butikerna och man kan göra riktiga Kap.

Lunchen bör man utan tvekan äta nere på kajen på någon av Fisk & Skaldjurs Restaurangerna där.


Jag i Sviten


1. Skaldjur på Kajen (Fastfood blir inte bättre än såhär!) 2. Kajens söta färgglada bodar 3 & 4. Naturbilder


 
   

Har du vart i Smögen? Vilka platser rekomenderar du? Vart äter du hellst i Smögen?

Frukost - Dagens viktigaste mål

Nå?
Hur är det med frukostvanorna?


Personligen är jag ingen frukostmänniska och min mamma fick muta, tigga och be för att jag överhuvudtaget skulle titta på O´boyen på morgonen. Ännu mindre var intresset för mackan.

Med åren har jag dock lärt mig att äta frukost även om jag inte riktigt vill och mest är intresserad av Kaffet.

Det finns dock ett undantag!
Om jag bor på hotell tycks frukostmänniskan i mig vakna till liv. Att gå runt och botanisera i en stor och välutformad frukostbuffe tycker jag är helt underbart.

Hemma består min frukost ofta av följande:

  • Alpro Yofu eller Arla Mild Lätt Yoghurt
  • Frukt & Bär  - Blåbär, hallon, jordgubbar, äpple, päron, fikon, mm
  • Fredrik Paulúns Musli (Blåbär/Vanilj eller Äpple/kanel)
  • Hackade nötter - Mandel, hasselnöt, cashewnötter.
  • Eventuellt strös lite lin & psylliumfrön överst.
  • Kaffe med mjölk

Alternativ:

  •  "Risifrutti" - då tar bort müslin (från ovanstående) och lägger i Cottagecheese/ Keso eller eventuellt Dinkelris (tro det eller ej men det är jättegott!) 
  • Hembakt bröd - Med keso, skinka och tomat  är en snabb favorit. (prova även avocado på mackan, grymt gott)
Så kära läsare, Vad äter ni till frukost? 
Jag blir jätteglad om ni lämnar kommentarer och berättar. Det är så intressesant att läsa vad ni tycker.

Hotellfrukost - Smögens Havsbad

Hotell frukosten på Smögens Havsbad


Äta bör man annars dör man?

Jovisst stämmer det, men det finns också uttryck som tex.  "Du är vad du äter" och visst är det så, om du äter mycket skräpmat blir din kropp lite av en soptipp.

Men man måste väll kunna "unna sig"? 
(Jag måste bara lägga till här att "unna sig" är ett uttryck jag inte gillar...jag vet inte direkt varför? Kanske för att "vissa" i min omgivning bortförklarar sin dåliga hälsa och framförallt urjävliga (ursäkta uttrycket) matvanor med att de "unnar sig" dålig mat.)

Men ska det inte vara lite E X T R A njutning när man "unnar sig" något? Alltså något man fått längta lite efter
( och då menar jag inte längta som i 5minuter utan som iaf någon/ett par dagar).
Visst är det lite jobbigt när godis suget sätter in på en onsdag...men är det underbart att ääntligen få sätta tänderna i det där "lilla extra" efter att ha längtat ända till lördag.
 
Nu är inte G O D I S det mest hälsosamma man kan sätta i sig, men även om det inte skänker kroppen någon direkt nytta så kan det onekligen få "själen" att njuta. Det måste ju vara det  totala välmåendet som räknas i slutet. Både kropp och själ ska få sitt.

Men lever man på godis kan det ju inte vara så speciellt i längden?  (mitt blodsocker börjar bete sig oroligt här av bara tanken på att enbart leva på socker *skratt*)

Veckans Tv-tips: 

  • "Generation Fett"     -  Onsdag 22.00, TV3
  • "Du är vad du äter"  -  Torsdag 20.00, TV3


    Jag förklarar härmed "Life-bloggen" öppnad!
    Välkommen att kommentera.

RSS 2.0