Småpajer - Apetizers, förrätt, mingel snack

. 

"Farmors minipajer " Heter receptet i min receptsamling. När jag var liten åt vi ofta middag hos farmor och farfar. Hon serverade alltid en minipaj och fördrink i vardagsrummet innan maten. Jag älskade hennes pajer. Nu är farmor sjuk och bor på ett hem så jag tänkte baka pajerna till henne =) 
Dessutom ska jag ha några kvar till en mingelkväll framöver.
Det blir ca 17-20 st. 


Pajskal:

•·         Vetemjöl  1,5 dl

•·         Fint rågmjöl 1,5dl

•·         Smör 100g

•·         Kallt vatten 2-2,5 msk


Fyllning:

•·         Purjolök, en liten (ca 125g)

•·         Skinka i bit eller kassler, 100-150g

•·         Ägg 2st

•·         Mjölk ca 1½ dl

•·         Salt

•·         Svartpeppar

•·         Riven ost (2½ dl)

Hur lätt som hellst. Görs i små aluminiumformar som finns i mat-äffären. Förgrädda pajskalet nåra minuter i 250grader innan fyllningen hälls i. Grädda pajerna 15-20min (tills äggsmeten stelnat) på 200grader.

Gör så här: Häll mjöl och smör (gärna rumstempererat) i en bunke. Knåda ihop till en deg och ha i lite vatten för att få ihop den ordentligt.
Skriva purjolök o koka den några minuter i lätt saltat vattten som sedan hälls av. Skiva skinka/kassler i små små tärningar. Fyll skalen med skinka och purjolök. Rör ihop ägg mjölk salt och peppar och häll detta över fyllningen och toppa varje paj med lite riven ost.
Färdigt!!


Ni får ursäkta kvaliten på bilderna. Har fortfarande bara min mobilkamera att fotta med. Ska lägga upp en kameran under "önskelistan" sen när jag kommit på vad jag vill ha för en. Har ni några rekomendationer? Vad är en bra kamera? Jag vill ha en liten som är väldigt bra eller en mindre systemkamera kan ja tänka mig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0